Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Austria va folosi preşedinţia UE pentru a construi "o Europă care protejează"

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat sâmbătă că guvernul său va folosi preşedinţia UE pentru a face blocul comunitar mai sigur, adăugând că ţara sa doreşte să fie "un liant în UE şi să reducă tensiunile în Europa", relatează dpa.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 30.06.2018 - 19:48

La o reuniune organizată în oraşul Schladming pentru a marca preluarea pe 1 iulie de către Austria a preşedinţiei prin rotaţie a Uniunii Europene, cancelarul Kurz a spus că guvernul său va promova "o Europă care protejează" pe perioada celor şase luni în fruntea blocului comunitar.

"Dorinţa de securitate, la fel de veche ca omenirea, s-a manifestat cu toată forţa în timpul crizei migraţiei", a declarat la rândul său preşedintele Consiliul European, Donald Tusk, prezent şi el la Schladming.

Criza politică generată de provocările migraţiei este dosarul nr.1 pe care Viena îl va avea de gestionat cu celelalte 27 de ţări din UE. Acordul încheiat vineri de liderii UE rămâne vag în ceea ce priveşte aplicarea sa, în special referitor la crearea "platformelor de debarcare" a migranţilor în afara UE.

Guvernul cancelarului Kurz, aliat al partidului de extremă dreaptă FPO, susţine o linie "dură", pledând pentru o politică migratorie europeană mai restrictivă, inclusiv prin consolidarea protecţiei frontierelor externe ale UE.

Pe site-ul preşedinţiei austriece, el anunţă clar - "securitatea" mai întâi - şi se precizează că este vorba despre "lupta împotriva imigraţiei ilegale prin securizarea frontierelor externe".

Comentarii

loading...