17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalAustria: Televiziunea publică scoate din program un documentar

Austria: Televiziunea publică scoate din program un documentar

Intitulat ‘Negru la Viena, de la Soliman la Alaba’, cu referire la sultanul otoman Soliman Magnificul şi la David Alaba, fundaş austriac al echipei de fotbal Bayern München, acest documentar scoate la lumină “prejudecăţile profund înrădăcinate” cu care încă se confruntă persoanele de culoare în capitala austriacă, potrivit acestui program de televiziune.

Programat pentru 4 august, documentarul a fost retras subit din grilă “fără explicaţii suplimentare”, a declarat pentru cotidienele Der Standard şi Die Presse autorul său, Teddy Podgorski Jr., care a adăugat că filmul de 25 de minute fusese totuşi validat “cu mult entuziasm” de departamentul de producţie.

Această eliminare din program vine la şapte luni după intrarea la guvernare a vicecancelarului de extremă-dreapta Heinz-Christian Strache, care de la preluarea funcţiei şi-a înmulţit atacurile la adresa ORF, acuzând această instituţie media de referinţă că răspândeşte “minciuni”.

Într-un comunicat, ORF a precizat că documentarul trebuie “refăcut” deoarece “nu mai corespundea cu ceea ce a fost comandat, atât în termeni tehnici, cât şi în privinţa formei şi conţinutului”.

Iniţial programat pentru emisiunea regională ‘Österreich Bild’ (‘Imaginea Austriei’), documentarul va fi înlocuit duminică de un reportaj despre podgoriile din capitala austriacă.

Cele mai citite

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...
Ultima oră
Pe aceeași temă