Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Austria, buturuga mică a UE. Problema migranților ar putea destrăma Europa

Obligarea ţărilor UE să primească migranţi, nu este corect faţă de popoare. Să obligi ţările să primească refugiaţi nu va ajuta Europa. Sunt cuvintele cancelarului austriac Sebastian Kurz într-un interviu pentru cotidianul german Bild, citat de evz.ro.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.12.2017 - 12:51

Liderul austriac cere sfârşitul ''tentativelor eşuate'' din partea Bruxellesului de a repartiza migranţi, îndemnând Europa la noi eforturi pentru a ajuta pe cei care cer azil în ţările lor de origine.

Discuţiile despre cote sunt în mare parte lipsite de sens, a explicat cancelarul Kurz, aflat în fruntea unei coaliţii de dreapta şi ultradreapta, fiindcă ''migranţii care intenţionează să vină în Europa nu vor să ajungă în Bulgaria, România sau Ungaria, ci în Germania, Austria sau Suedia''.

Ba, mai mult: în loc să investească în ceea ce numeşte ''o politică falimentară'', cancelarul austriac a cerut UE să susţină ''şi militar'' ulterioare eforturi pentru a ajuta migranţii chiar în ţările lor de origine sau în Statele vecine.

''Dacă aceasta nu e posibil, atunci ar trebui ajutaţi în spaţii sigure al propriului lor continent'', a adăugat Kurz potrivit căruia ''UE ar trebui să susţină toate aceste chestiuni, chiar organizându-le şi sprijinindu-le militar''. Din interviu nu reiese clar la ce tip de suport militar s-a referit.

Comentarii