Australia, zeci de locuințe făcute scrum în urma incendiilor devastatoare

Temperaturile ridicate şi vânturile puternice au alimentat apariţia unor incendii masive de vegetaţie în Australia, au declarat autorităţile, precizând că flăcările au distrus zeci de locuinţe şi a ucis numeroase animale.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

19.03.2018 - 08:57

Circa 70 de case au fost avariate sau distruse în Tathra, un sat balnear pitoresc de pe coasta sudică a statului New South Wales, devastat duminică de un incendiu.

Aproximativ 40.000 de hectare de teren au fost arse în sud-vestul statului vecin Victoria, unde în timpul weekend-ului au fost raportate zeci de incidente soldate cu moartea a numeroase bovine.

Aceste incendii au loc în contextul în care sud-estul Australiei se confruntă cu temperaturi neobişnuit de ridicate.

Potrivit experţilor, aceste incendii sunt dovada prelungirii sezonului de incendii de pădure, care are loc, de obicei, în timpul verii australe, între lunile decembrie şi februarie, pe fondul schimbărilor climatice.

La Tathra, peste 1.000 de hectare au fost arse şi circa 60 de pompieri se luptau în continuare cu flăcările luni, potrivit lui Greg Allan, purtător de cuvânt al departamentului de pompieri.

În statul Victoria, premierul Daniel Andrews a plasat la 18 numărul caselor distruse de flăcări.

"Având în vedere dimensiunea acestui incendiu, intensitatea şi viteza sa, suntem foarte norocoşi să nu vorbim despre răniţi sau despre morţi", a declarat el pentru presă, AGERPRES.

Comentarii