15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalAustralia va produce 84 de milioane de doze de vaccin anti-COVID

Australia va produce 84 de milioane de doze de vaccin anti-COVID

Acordul, estimat la 1,240 de miliarde de dolari (1,048 miliarde de euro), va permite companiei australiene CSL să fabrice o mare parte din dozele de vaccin dezvoltat de Universitatea Oxford şi de compania farmaceutică britanică AstraZeneca, alături de vaccinurile la care lucrează Universitatea din Queensland (Australia).

Australienii “vor avea acces timpuriu la 3,8 milioane de vaccinuri ale Universităţii Oxford în ianuarie şi februarie 2021”, a informat premierul australian, Scott Morrison, într-un comunicat.

Dezvoltarea vaccinului Oxford/AstraZeneca împotriva noului coronavirus se află în prezent în faza 3 de testare, în timp ce vaccinul dezvoltat de Universitatea din Queensland a demonstrat deja că funcţionează pe animale în testele preclinice.

Premierul Morrison a precizat că vaccinurile trebuie să fie sigure, eficiente şi să îndeplinească toate condiţiile sanitare, înainte de a fi distribuite în rândul populaţiei australiene de 25 de milioane de locuitori, deşi vaccinarea anti COVID-19 nu va fi obligatorie.

Anunţul intervine într-un moment în care Australia se confruntă cu un al doilea val de epidemie cu epicentrul la Melbourne, un focar care a izbucnit la sfârşitul lunii iunie când se pare că au fost încălcate restricţiile de carantină pentru călătorii veniţi din străinătate.

Australia a înregistrat de la începutul pandemiei circa 26.300 cazuri de COVID-19 şi 762 de decese, majoritatea la Melbourne.

Cele mai citite

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă