Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Australia: Trei musulmani suniţi condamnaţi la închisoare pentru incendierea unei moschei şiite

Cei trei musulmani suniţi australieni care au atacat cu bombe incendiare o moschee şiită din Melbourne au fost condamnaţi miercuri la peste zece ani de închisoare, ne spune DPA.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 24.07.2019 - 17:53

Abdullah Chaarani (28 de ani), Ahmed Mohamed (26 de ani) şi Hatim Mukaiber (30 de ani) au fost condamnaţi de Curtea Supremă din statul australian Victoria pentru participare la un act terorist prin incendierea Centrului islamic 'Imamul Ali' din Fawkner, o suburbie din nordul metropolei Melbourne, la începutul lui decembrie 2016.

Cei trei au fost găsiţi vinovaţi de un juriu în luna mai.

Mohamed şi Chaarani au fost condamnaţi la 22 de ani de închisoare, cu posibilitatea eliberării condiţionate doar după efectuarea a cel puţin 17 ani, în timp ce Mukaiber a primit 16 ani de închisoare, cu posibilitatea eliberării condiţionate după cel puţin 12 ani.

Înaintea atacului, pe pereţii moscheii fuseseră scrise cu vopsea cuvintele 'Statul Islamic'. Mohamed şi Chaarani încercaseră şi cu o lună înainte să incendieze moscheea, însă doar a doua încercare a fost reuşită, cu ajutorul lui Mukaiber.

În 2018, Abdullah Chaarani şi Ahmed Mohamed au fost condamnaţi pentru planificarea unui atac în perioada Crăciunului din 2016, cu numai două săptămâni după atacul de la moscheea 'Imamul Ali'.

În timpul procesului, Mohamed şi Mukaiber au negat orice implicare, în timp ce Chaarani a recunoscut participarea sa la atac, dar a precizat că nu a fost vorba despre un atac terorist, ci despre un protest ''cu intenţia de a promova islamul sunit''.

Comentarii

loading...