23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalAustralia sub teroarea focului. În New South Wales s-a decretat stare de...

Australia sub teroarea focului. În New South Wales s-a decretat stare de urgență

Incendii violente mistuiesc de săptămâni întregi Australia, noi focare apărând aproape zilnic, iar autorităţile au cerut părăsirea în masă a mai multor oraşe de pe coasta de sud-est, o zonă extrem de populară în actualul sezon al vacanţei de vară.

Premierul acestui stat, Gladys Berejiklian, a precizat că starea de urgenţă va fi instituită începând de vineri şi va fi în vigoare şapte zile, perioadă în care comandantul Departamentul rural de pompieri va beneficia de prerogative suplimentare în lupta cu flăcările.

Printre măsurile excepţionale care pot fi instituite se numără evacuări forţate, închiderea unor porţiuni de drumuri sau ordine către forţele de ordine pentru a duce la îndeplinire anumite misiuni.

Un val de caniculă care traversează continentul pornind din vest urmează să ajungă sâmbătă pe coasta de sud-est, aducând vânturi puternice şi temperaturi de peste 40 de grade Celsius, potrivit previziunilor Biroului de Meteorologie.

Bilanţul deceselor în urma incendiilor a urcat la 17, potrivit Australian Associated Press, zeci de persoane fiind în continuare date dispărute.

Incendiile de vegetaţie au devastat sud-estul Australiei începând cu luna octombrie. Flăcările au mistuit peste 5 milioane de hectare de teren în diferite regiuni de pe continent, iar 1.400 de locuinţe au fost distruse.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă