15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalAustralia şi Noua Zeelandă investighează ameninţări cu bombă trimise prin e-mail

Australia şi Noua Zeelandă investighează ameninţări cu bombă trimise prin e-mail

„Având în vedere numărul acestor e-mailuri, avem motive să credem că ameninţările sunt false”, au transmis reprezentanţii Centrului de Securitate Cibernetică din Australia.

„Ca măsură de precauţie, poliţiştii tratează aceste e-mailuri drept o ameninţare, până se confirmă contrariul”, au adăugat aceştia..

Autorităţile din Noua Zeelandă au transmis că poliţiştii investighează validitatea ameninţărilor, dar se aşteaptă ca totul să fie doar o farsă, relatează Reuters.

Conform informaţiilor primite prin e-mail, bombele urmează să fie detonate dacă destinatarii nu efectuează o plată în bitcoin.

Mai multe e-mailuri similare au fost trimise către sute de companii, birouri locale şi şcoli din Statele Unite şi Canada, dar nicio ameninţare nu s-a dovedit a fi reală.

 

Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă