Australia: Peste o sută de incendii de pădure

Peste o sută de incendii de pădure sunt active în estul Australiei, serviciile meteo au avertizat asupra rafalelor puternice de vânt şi condiţiilor de secetă care complică stingerea flăcărilor, ne spune EFE

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.09.2019 - 20:31

Deşi mai sunt încă trei luni până la vara australă, în statul Queensland continuă să fie active 65 de incendii de pădure, iar condiţiile meteo adverse sunt prognozate şi marţi.

Şefa executivului din Queensland, Jackie Trad, a informat că 47 "de structuri", majoritatea locuinţe, au fost afectate sau distruse de flăcările ce provoacă îngrijorare mai ales la sud de Brisbane şi în jurul oraşului Cairns.

"Nu există îndoială că odată cu creşterea temperaturilor provocate de schimbările climatice, lucru de care oamenii de ştiinţă ne-au avertizat, astfel de incidente vor fi mai frecvente şi mai violente", a declarat Trad ziariştilor.

În statul vecin New South Wales, zeci de focare ard lipsite de control, cele mai extinse fiind la Armidale şi Drake, care au mistuit între 30.000 şi 60.000 de hectare de teren.

Pompierii au confirmat luni că cinci locuinţe au ars şi patru sunt avariate în localitatea Tenterfield şi în orăşelul învecinat Drake, din New South Wales. Serviciile meteo au emis o alertă de vânturi puternice pe coasta din New South Wales, care au început să sufle încă din acest weekend şi care ar putea înteţi flăcările.

Sezonul incendiilor în Australia variază în funcţie de zonă şi de condiţiile meteo, deşi în general se înregistrează în timpul verii australe (între lunile decembrie şi martie).

Comentarii