8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalAustralia îşi revine după temperaturile arzătoare

Australia îşi revine după temperaturile arzătoare

Circa şase sute de persoane au fost evacuate din aşezări aflate în apropierea unui parc naţional din statul insular Tasmania ca urmare a unui masiv incendiu de vegetaţie, iar serviciile de urgenţă din statul Victoria au încercat să ţină piept altor focare de mai mici dimensiuni.

Autorităţile competente în domeniul intervenţiilor de urgenţă au emis avertizări valabile pentru Maydena, Tyenna şi Parcul Naţional Mount Field, locuitorii fiind îndemnaţi să fie vigilenţi la scânteile, fumul şi cenuşa purtate de vânt.

Capitala Tasmaniei, Hobart, a fost învăluită într-un fum în nuanţe de portocaliu şi negru, degajat de incendiul de vegetaţie activ la circa 60 de kilometri nord-est, iar multe persoane s-au grăbit să distribuie pe reţelele de socializare imagini cu scena ”apocaliptică”.

Incendiul de vegetaţie a izbucnit săptămâna trecută după ce un fulger a lovit o zonă inclusă în patrimoniul natural mondial, o importantă atracţie turistică. Flăcările au mistuit peste 8.800 de hectare, notează DPA.

În statul Victoria, autorităţile au emis avertizări după ce pompierii nu au reuşit să controleze un incendiu activ în sud-estul Rosedale, alimentat de vântul puternic.

Temperaturile au crescut vertiginos vineri în Victoria, iar în Melbourne, capitala statului şi al doilea oraş ca mărime din ţară, s-au înregistrat valori de peste 42 de grade Celsius, în cursul după-amiezii.

Statele Noul Wales de Sud şi Australia de Sud au fost afectate la rândul lor de caniculă, populaţia fiind avertizată cu privire la pericolul izbucnirii unor incendii. Totodată, autorităţile sanitare au sfătuit locuitorii să rămână în case după ce a crescut numărul persoanelor care s-au adresat la spital acuzând stări de rău asociate temperaturilor foarte ridicate.

Cele mai citite

Amânare în procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere. Inspecția Judiciară cerea suspendarea judecătoarei

Procesul în care este judecat Vlad Pascu, acuzat că a omorât doi tineri cu mașina, a fost amânat pentru data de 9 mai 2024. Noul...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă