Australia îşi revine după temperaturile arzătoare

Canicula şi vântul puternic au continuat să afecteze vineri numeroase regiuni din sud-estul Australiei, mai multe oraşe fiind ameninţate de incendiile de vegetaţie necontrolate, relatează DPA.

Share

Rl online 0 comentarii

04.01.2019 - 15:00

Circa şase sute de persoane au fost evacuate din aşezări aflate în apropierea unui parc naţional din statul insular Tasmania ca urmare a unui masiv incendiu de vegetaţie, iar serviciile de urgenţă din statul Victoria au încercat să ţină piept altor focare de mai mici dimensiuni.

Autorităţile competente în domeniul intervenţiilor de urgenţă au emis avertizări valabile pentru Maydena, Tyenna şi Parcul Naţional Mount Field, locuitorii fiind îndemnaţi să fie vigilenţi la scânteile, fumul şi cenuşa purtate de vânt.

Capitala Tasmaniei, Hobart, a fost învăluită într-un fum în nuanţe de portocaliu şi negru, degajat de incendiul de vegetaţie activ la circa 60 de kilometri nord-est, iar multe persoane s-au grăbit să distribuie pe reţelele de socializare imagini cu scena ''apocaliptică''.

Incendiul de vegetaţie a izbucnit săptămâna trecută după ce un fulger a lovit o zonă inclusă în patrimoniul natural mondial, o importantă atracţie turistică. Flăcările au mistuit peste 8.800 de hectare, notează DPA.

În statul Victoria, autorităţile au emis avertizări după ce pompierii nu au reuşit să controleze un incendiu activ în sud-estul Rosedale, alimentat de vântul puternic.

Temperaturile au crescut vertiginos vineri în Victoria, iar în Melbourne, capitala statului şi al doilea oraş ca mărime din ţară, s-au înregistrat valori de peste 42 de grade Celsius, în cursul după-amiezii.

Statele Noul Wales de Sud şi Australia de Sud au fost afectate la rândul lor de caniculă, populaţia fiind avertizată cu privire la pericolul izbucnirii unor incendii. Totodată, autorităţile sanitare au sfătuit locuitorii să rămână în case după ce a crescut numărul persoanelor care s-au adresat la spital acuzând stări de rău asociate temperaturilor foarte ridicate.

Comentarii