8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalAustralia: Guvernul anunţă închiderea a două mari centre de detenţie

Australia: Guvernul anunţă închiderea a două mari centre de detenţie

Controversatul centru de înaltă securitate Maribyrnong din Melbourne va fi închis imediat, a anunţat ministrul imigraţiei, David Coleman într-un comunicat.

Maribyrnong este cel mai dur centru de detenţie pentru imigranţi din Australia, gardienii recurgând la cătuşe şi diferite acte de forţă mai frecvent decât în alte facilităţi, a relatat publicaţia The Age în 2016.

Centrul Blaxland, care face parte din marele centru de detenţie Villawood din Sidney, va fi închis cel târziu în mai.

Ministrul Coleman a precizat că numărul sosirilor de ambarcaţiuni cu migranţi ilegali a scăzut, iar închiderea centrelor arată justeţea politicii guvernului privind detenţia imigranţilor în facilităţi din afara teritoriului australian.

Potrivit guvernului, în Australia se mai află aproximativ 1.250 de persoane în cele opt centre de detenţie de înaltă securitate pentru imigranţi rămase, faţă de 10.200 de persoane în 2013.

Circa 1.000 de persoane rămân în centre de detenţie din Nauru şi din Papua Noua Guinee. Nu există planuri de închidere a acestor centre.

Subiectul se anunţă a fi o temă de divergenţe în viitoarea campanie pentru scrutinul federal, ce va avea loc în primăvară.

Ministrul Coleman a atacat politica de protecţie a frontierelor a laburiştilor, arătând că guvernul precedent ‘a fost obligat să deschidă 17 centre de detenţie pentru a face faţă eşecurilor catastrofale ale politicilor sale’.

În schimb, măsurile cabinetului de actual de închidere de centre au adus economii de 500 milioane de dolari australieni (352 milioane de dolari SUA), a adăugat el.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă