Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Atmosferă tensionată la Betleem în preziua Crăciunului

Milioane de creştini din întreaga lume se pregătesc să întâmpine duminică seară Crăciunul, cu ochii aţintiţi spre Betleem, loc al naşterii lui Iisus, unde festivităţile sunt umbrite de tensiunile din jurul recunoaşterii SUA a Ierusalimului drept capita

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.12.2017 - 12:59

Decizia unilaterală luată la 6 decembrie de preşedintele Donald Trump a suscitat manifestaţii aproape zilnice în teritoriile palestiniene ocupate, inclusiv la Betleem, în Cisiordania ocupată, unde credincioşii urmează să participe la slujba de la miezul nopţii din Biserica Naşterii Domnului.

Vizitatorii străini, veniţi de obicei în număr mare în preajma Crăciunului, sunt rari zilele acestea la Betleem. Din 6 decembrie zeci de grupuri şi-au anulat vizitele. Un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene a anunţat că unităţi suplimentare vor fi desfăşurate la Ierusalim, pentru a facilita accesul "miilor de turişti şi vizitatori".

Situaţia creştinilor din Orientul Mijlociu este precară, precum în Egipt, unde minoritatea coptă este adesea victimă a agresiunilor extremiştilor. Copţii, care sărbătoresc Crăciunul la 6 ianuarie, au fost ţinta mai multor atentate în ultimele luni, majoritatea revendicate de Statul Islamic.

Şi în Europa planează ameninţarea jihadistă: 100.000 de efective au fost mobilizate duminică şi luni în Franţa pentru a asigura securitatea sărbătorilor de Crăciun, mai ales în lăcaşurile de cult creştine, potrivit unei surse oficiale.

Duminică seară, papa Francisc, şeful spiritual a 1,2 milliarde de catolici, va oficia la Bazilica Sfântul Petru slujba religioasă din Ajunul Crăciunului, la orele 20:30 GMT, înainte de tradiţionalul său mesaj de binecuvântare 'Urbi et Orbi' - adresat oraşului şi lumii - luni de la balconul central al Vaticanului, informează AGERPRES.

Comentarii

loading...