8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalAtenţionare de călătorie pentru Muntenegru - Temperaturi ridicate şi incendii de vegetaţie

Atenţionare de călătorie pentru Muntenegru – Temperaturi ridicate şi incendii de vegetaţie

Este posibil ca, pe fondul temperaturilor ridicate, să izbucnească incendii de vegetaţie şi se atrage atenţia tuturor cetăţenilor de a evita activităţile în urma cărora s-ar putea produce incendii (utilizarea grătarelor în pădure sau în apropierea vegetaţiei uscate, aruncarea ţigărilor aprinse sau a sticlelor etc.) şi de a respecta semnele de “Acces interzis” pe durata perioadei cu risc maxim de producere a incendiilor.

În cazul în care cetăţenii români sunt afectaţi de o astfel de situaţie, aceştia sunt rugaţi să o semnaleze şi să respecte instrucţiunile autorităţilor muntenegrene care acţionează la faţa locului, Pompieri şi Poliţie. Numere utile de telefon: +382122 (Poliţie), +382123 (Pompieri), +382124 (Ambulanţă), precum şi numărul unic de urgenţă “112”.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Podgoriţa: +38220618041, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Muntenegru: +38269871760.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.podgorica.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS îţi poate salva viaţa!”, informează Agerpres.

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă