Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Atentatele din 2015 de la Paris: Salah Abdeslam justifică atacurile

Salah Abdeslam, singurul membru încă în viaţă al comandourilor jihadiste din 13 noiembrie 2015 de la Paris, a justificat atacurile comise, în timpul primei sale audieri în faţa unui judecător antiterorist, joi, informează vineri postul de radio RTL, citat de AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 29.06.2018 - 10:40

Suspectul-cheie al atentatelor soldate cu 130 de morţi la Paris şi Saint-Denis (în nordul capitalei) a început prin a confirma dorinţa sa de a nu avea avocat, apoi a declarat că se lasă în voia lui Allah, potrivit RTL.

"Nu vă atacăm pentru că mâncaţi carne de porc, pentru că beţi vin şi ascultaţi muzică, ci musulmanii sunt cei care se apară de cei care îi atacă", a declarat Abdeslam.

Apoi, el s-a adresat victimelor: "Lăsaţi furia voastră deoparte şi gândiţi-vă puţin, voi nu faceţi decât să suportaţi erorile liderilor voştri".

Salah Abdeslam a rămas în jur de o oră în biroul judecătorului, joi, la o săptămână după ce a fost spitalizat pentru o operaţie de apendicită.

Arestat la 18 martie 2016 în comuna bruxelleză Molenbeek după patru luni de urmărire, el a fost pus sub acuzaţie la 27 aprilie 2016, pentru asasinate teroriste.

De atunci, însă, judecătorii s-au confruntat cu refuzul lui de a răspunde la întrebări. Păstrând o totală tăcere până la cel de-al cincilea interogatoriu al său, în noiembrie 2017, Salah Abdeslam a luat în final cuvântul doar o singură dată în faţa lor, la 9 martie, pentru a nega afirmaţiile unui suspect în timpul unei confruntări.

Înainte de a face din tăcere strategia sa judiciară, Salah Abdeslam a făcut o singură dată declaraţii, imediat după arestare, afirmând în faţa anchetatorilor belgieni că 'a renunţat' să se arunce în aer în 13 noiembrie şi încercând să-şi minimizeze rolul în cadrul celulei jihadiste.

Comentarii

loading...