Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Atena: Poliţia a evacuat 140 de locatari ilegali

Poliţia a evacuat peste 140 de locatari ilegali din Atena, în cadrul unei operaţiuni în cartierul Exarhia al capitalei Greciei, conform AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 26.08.2019 - 21:01

Zeci de poliţişti au descins luni în zori în imobilele ocupate de câteva săptămâni de rezidenţi ilegali, în special refugiaţi şi migranţi, într-o zonă din Atena cunoscută ca adăpost pentru militanţii de extremă stângă şi micii distribuitori de droguri. Operaţiunea a fost autorizată de procuratura capitalei.

Printre cei reţinuţi - 57 de bărbaţi, 51 de femei şi 35 de minori - sunt mulţi iranieni, irakieni, afgani şi eritreeni, precum şi doi greci şi un francez, au precizat forţele de ordine. Străinii au fost preluaţi de direcţia de resort din poliţie.

Noul guvern conservator al Greciei, condus de Kyriakos Mitsotakis, a promis că va lua măsuri împotriva rezidenţilor ilegali, pentru restabilirea ordinii în Exarhia şi asigurarea accesului poliţiei în cartier. Noul primar al Atenei, Costas Bakoyannis, care a depus jurământul duminică, s-a angajat de asemenea să pună pe primul plan securitatea; el a acuzat precedentul guvern de tolerarea vandalismului din partea unor grupări anarhiste.

Cartierul Exarhia a fost adesea scena confruntărilor dintre protestatari şi forţele de ordine, în special după ce un poliţist a ucis un adolescent în 2008, declanşând mai multe revolte urbane. Poliţistul, condamnat după incident, a fost eliberat la sfârşitul lui iulie, după ce a beneficiat de o reducere a pedepsei.

Comentarii

loading...