Atacul terorist din Trebes. Poliţia franceză a arestat o a doua persoană

Autorităţile franceze au reţinut un al doilea suspect, un minor, suspectat că ar fi implicată în atacul armat comis în localitatea Trebes, în urma căruia patru persoane au fost ucise.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.03.2018 - 15:38

Un prieten în vârstă de 17 ani al lui Radouane Lakdim, autorul atacurilor comise vineri în zona oraşului Carcassonne, în sud-vestul Franţei, a fost reţinut în cursul nopţii pentru asociere teroristă. 

Lakdim, cetăţean francez de origine marocană, în vârstă de 26 de ani, aflat sub monitorizare, fiind suspectat de radicalizare islamică, a luat vineri ostatice mai multe persoane într-un supermarket din localitatea Trebes, situată în apropierea oraşului Carcassonne din sudul Franţei.

În timpul atacului, teroristul a spus că este „soldat al ISIS” și a cerut eliberarea lui Salah Abdeslam, membru al celulei teroriste care a comis atentatele de la Paris din 2015.

Ofiţerul de poliţie Arnaud Beltrame, care a cerut să fie luat ostatic în schimbul altei persoane, a fost rănit grav și a murit ulterior din cauza rănilor suferite.

Comentarii