Atacatorul ambasadei SUA în Muntenegru și-a cerut ietare în scrisoarea de adio

Bărbatul care a întreprins un atac cu o grenadă împotriva Ambasadei SUA în Muntenegru, după care s-a sinucis, a lăsat o scrisoare în care le cere iertare rudelor sale, potrivit presei muntenegrene, relatează vineri AFP.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

23.02.2018 - 20:29

Veteran al războiului din Kosovo (1998-1999) şi decorat de către fostul preşedinte sârb Slobodan Milosevic, potrivit postărilor sale pe Facebook, bărbatul, în jur de patruzeci de ani, a lăsat o scrisoare de şase pagini în casa în care locuia cu mama sa şi cu fratele său, a scris cotidianul Pobjeda, citând surse apropiate anchetei.

El i-a cerut iertare familiei sale pentru ceea ce urma să facă, potrivit ziarului, care nu oferă alte detalii.

În noaptea de miercuri spre joi, Dalibor Jaukovic a aruncat o grenadă în curtea Ambasadei SUA, provocând doar pagube uşoare, după care s-a sinucis detonând o altă grenadă.

Presa muntenegreană relevă poziţiile exprimate pe reţelele sociale de către Jaukovic, născut în Serbia, poziţii ostile NATO, la care Muntenegru a aderat în primăvara lui 2017.

Parchetul a indicat joi că nu dispune de elemente care ar permite să se creadă că este vorba de un act terorist.

Citând surse apropiate anchetei, Pobjeda dă asigurări că anchetatorii cred că ''Jaukovic nu avea complici direcţi'', informează AGERPRES.

Citește totul despre:

#kosovo #ambasadasua

Comentarii