13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalAtac terorist în Siria! Trei instalații petroliere au fost vizate

Atac terorist în Siria! Trei instalații petroliere au fost vizate

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care dispune de o vastă reţea de surse în Siria, a anunţat la rândul său un atac efectuat de drone.

Pe pagina sa de Facebook, ministerul a anunţat “un atac terorist sistematic şi simultan asupra a trei instalaţii petroliere”, inclusiv rafinăria Homs situată în oraşul eponim, o fabrică de producţie de gaze din sudul provinciei şi o staţie de distribuţie în deşertul din est.

Atacul, comis în zori, “a provocat pagube la unele unităţi de producţie”, a adăugat ministerul, adăugând că echipaje de pompieri au intervenit pentru a stinge incendiile în timp ce lucrările de reparaţie au început la instalaţiile avariate.

Televiziunea de stat siriană a difuzat imagini arătând pompieri care se luptă cu flăcările la una dintre instalaţii.

Directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, a declarat pentru AFP că gruparea Stat Islamic (SI) ar putea fi la originea atacului.

Cu câteva ore înainte, combatanţi aparţinând SI au efectuat un asalt asupra unei poziţii a forţelor regimului sirian la o staţie de distribuţie de gaze în estul Homs, în care 13 membri ai acestor forţe şi patru civili care lucrau în acest obiectiv au fost ucişi, potrivit OSDO.

Învinsă teritorial în martie, gruparea SI continuă să efectueze atacuri în Siria, vizând uneori infrastructura petrolieră.

În iulie, 20 de persoane au fost ucise într-un atentat cu maşină-capcană revendicat de SI şi comis nu departe de câmpul petrolier Al-Omar, sub controlul forţelor kurde.

Bogăţia de hidrocarburi este împărţită în principal între regim şi Forţele Democratice Siriene (FDS), dominate de combatanţi kurzi, care controlează cele mai mari câmpuri petroliere din ţară.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă