Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: The News Tribune

Atac sinucigaș asupra Ambasadei SUA din Muntenegru. Un bărbat a aruncat o grenadă în interior

O persoană a aruncat o grenadă în curtea Ambasadei SUA din din Podgorica, capitala Muntenegrului, apoi s-a sinucis.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.02.2018 - 09:31

O persoană s-a aruncat în aer în faţa ambasadei americane din Podgorica după ce a aruncat o grenadă în interiorul complexului miercuri seară, a anunţat guvernul Muntenegrului, informează, joi, AFP citată de Agerpres.

''La miezul nopţii (23:30 GMT), în faţa clădirii Ambasadei Statelor Unite din Muntenegru, o persoană necunoscută s-a sinucis cu un dispozitiv exploziv. Chiar înainte, această persoană aruncase un dispozitiv explozibil (...) în interiorul perimetrului ambasadei'', potrivit guvernului muntenegrean.

''Dispozitivul a fost probabil o grenadă de mână. Ancheta poliţiei şi identificarea individului sunt în curs de desfăşurare, sub conducerea procurorului şi a poliţiei din Muntenegru", potrivit tweet-ului guvernului muntenegrean.

Nu a fost avansată nicio pistă cu privire la motivele acestei acţiuni.

Steve Goldstein, subsecretar de stat în cadrul Departamentului de Stat al SUA, a precizat că a fost verificat întreg perimetrul Ambasadei, dar nu s-a mai găsit vreun alt obiect suspect. Singura victimă a acestui incident a fost atacatorul.

Muntenegru este o țară rezultată din dezmembrarea fostei Iugoslavii, dar spre deosebire de Serbia, Muntenegru este un aliat al SUA, care a fost primit foarte recent, acum opt luni, ca membru cu drepturi depline al NATO.

Comentarii

loading...