4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalAtac cu rachetă la nord de Tel Aviv

Atac cu rachetă la nord de Tel Aviv

‘Suntem în măsură să confirmăm că (gruparea) Hamas este responsabilă de tirul cu rachetă de fabricaţie locală’, a indicat armata pe contul său de Twitter, potrivit căreia racheta a fost trasă din sudul teritoriului palestinian şi a parcurs aproximativ 120 km.

Conform Reuters, acuzaţia împotriva mişcării Hamas a fost formulată de către un purtător de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonelul Avichai Adraee.

Armata israeliană a anunţat în acelaşi timp trimiterea de întăriri în jurul Fâşiei Gaza şi mobilizarea unui număr limitat de rezervişti.

‘În urma evaluării situaţiei sub conducerea şefului de Stat Major, am trimis două brigăzi ca întăriri în Zona de comandă Sud’, a indicat armata în aceeaşi postare pe Twitter, adăugând că a mobilizat un număr de rezervişti pentru anumite sarcini specifice, fără să precizeze numărul acestora.

Două posturi de televiziune au comunicat separat că două noi brigăzi de infanterie şi unităţi blindate au fost mobilizate la frontiera cu Fâşia Gaza, conform Reuters.

O rachetă a lovit în cursul nopţii de duminică spre luni o casă din localitatea Mishmeret, la nord de Tel Aviv, provocând un incendiu în care şapte persoane au suferit răni uşoare, au anunţat poliţia şi serviciile de urgenţă, conform unui bilanţ reactualizat.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, aflat la Washington, a anunţat luni că îşi scurtează vizita în SUA în urma acestui atac cu rachete şi a ameninţat că Israelul ‘va riposta în forţă’, făcând să crească temerile privind o nouă escaladare a situaţiei în jurul teritoriului palestinian.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă