24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăInternaționalAtac cu cuțitul la Oslo. Polițiștii l-au împușcat pe autor

Atac cu cuțitul la Oslo. Polițiștii l-au împușcat pe autor

Un atac cu cuțitul a avut loc la Oslo marți dimineață. Un bărbat a încercat să înjunghie mai multe persoane în plină stradă, ca mai apoi să atace o patrulă de poliție. Autorul atacului a fost împușcat de autorități.

Incidentul a avut loc pe o stradă din cartierul Bislett, în capitala Norvegiei. Unul dintre polițiști a fost rănit în urma conflictului cu atacatorul, în încercarea de a-l aresta. Inspectorul Egil Jorgen Brekke a precizat într-o conferinţă de presă că nu este exclus niciun motiv pentru care bărbatul a recurs la acest gest.

„Nu excludem nicio motivaţie, dar nu există nicio informaţie în acest stadiu care să indice un atac terorist”, a declarat inspectorul Egil Jorgen Brekke.

Poliția nu a oferit informații legate de identitatea bărbatului. Cu toate acestea, pubicația norvegiană  Verdens Gang, este vorba despre un rus în vârstă de circa 30 de ani. Acesta ar fi fost condamnat la tratament psihiatric după un atac cu cuţitul cu un an mai devreme, tot în Oslo.

Bărbatul a rănit un polițist într-un atac cu cuțitul la Oslo

Imaginile din timpul incidentului au ajuns pe rețelele de socializare. Atacatorul este surprins la bustul gol, în timp ce ține un cuțit de dimeniuni mari în mână. Acesta a fost lovit de o mașină de poliție și proiectat într-un zid. Ulterior atacatorul s-a repezit spre vehicul, unde a deschis ușa și a intrat în mașină.

„Poliţia a încercat să-l lovească în timp ce el era pe punctul să înjunghie pe cineva. Apoi el a atacat activ poliţia cu un cuţit (…) şi au fost trase focuri de armă.”, potrivit şefului operaţiunii Tore Solberg, în cadrul unui briefing de presă improvizat, difuzat de televiziunea publică NRK.

În urma rănilor, bărbatul a fost dus la spital, unde a și murit.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Anchetă la Focșani: Un militar de 22 ani a fost împușcat în cap

Un militar din cadrul unei unități a Brigăzii 8 ROT Focșani a fost găsit împușcat în cap. Ancheta a fost preluată de procurorii militari pentru...

Peste 4,6 milioane de pensionari au, în medie, o pensie de 1.777 lei

România avea, la sfârșitul lunii septembrie, 4,6 milioane de pensionari, iar media lunară a veniturilor acestora era de 1.777 de lei, potrivit datelor publicate...

România a participat la inaugurarea gazoductului Grecia – Bulgaria. „Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj”, anunță Virgil Popescu

O delegație din România, condusă de premierul Nicolae Ciucă, a participat la ceremonia pentru inaugurarea gazoductului Grecia - Bulgaria. Din delegația României au făcut parte...
Ultima oră
Pe aceeași temă