14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalAtac asupra sediului Ministerului de Externe de la Tripoli

Atac asupra sediului Ministerului de Externe de la Tripoli

Focuri de armă şi mai multe explozii au fost auzite marţi dimineaţa în clădirea Ministerului Afacerilor Externe din Tripoli, capitala libiană, potrivit unor martori şi mass-media, printre care postul de televiziune oficial al Guvernului de Uniune Naţională (GNA).

Potrivit postului TV, care citează surse de informaţie anonime din cadrul ministerelor de Externe şi de Interne libiene, atacul a fost întreprins de mai mulţi “atacatori terorişti”.

Potrivit Reuters, terorişti kamikaze au deschis focul în clădirea Ministerului de Externe din Tripoli, înainte de a se arunca în aer în interiorul clădirii. Dimpotrivă, potrivit unei surse a AFP, “o maşină-capcană” a explodat iniţial în faţa clădirii, determinând forţele de securitate să ajungă în grabă la faţa locului, după care lupte au izbucnit în interiorul clădirii, unde se aflau “trei sau patru atacatori”. O a doua explozie, “provocată de un kamikaze”, a avut loc la etajul doi al clădirii.

Coloane de fum erau vizibile deasupra clădirii Ministerului de Externe, potrivit martorilor.

Libia este cufundată în haos după prăbuşirea regimului lui Muammal Gaddafi, în 2011. Ţara este divizată între mai multe entităţi rivale, cu prezenţa la Tripoli a unui Guvern de Uniune Naţională (GNA), susţinut de comunitatea internaţională, iar în est, a unui guvern paralel susţinut de Armata Naţională Libiană (ANL), autoproclamată de mareşalul Khalifa Haftar.

Haosul politic şi în domeniul securităţii a favorizat emergenţa în această ţară a grupărilor jihadiste, care au comis numeroase atacuri în ultimii ani.

Cele mai citite

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă