10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalAtac armat la o sinagogă din California: O persoană a murit, trei...

Atac armat la o sinagogă din California: O persoană a murit, trei au fost rănite

Atacul a avut loc la sinagoga Chabad din orașul californian Poway.

Atacatorul a fugit de la locul faptei cu o mașină, dar a fost înconjurat la scurt timp de forțele de poliție și s-a predat. 

Potrivit autorităților, este vorba de John Earnest, 19 ani. Se pare că el este autorul unui ”manifest” postat online în care a dezvăluit că a dat foc, luna trecută, unei moschei din zonă și că s-a inspirat din acțiunile atacatorului care a ucis aproape 50 de oameni în două moschei din Noua Zeelandă. 

Potrivit oficialilor, Earnest nu a mai avut probleme cu legea până în prezent. Gore a declarat că atacatorul scrisese un „manifest”, iar documentul este analizat de către anchetatori în acest moment. El a mai spus că se anchetează şi ipoteza conform căreia Earnest ar fi avut legătură cu un incendiu provocat luna trecută la o moschee din localitatea Escondido.

Șeriful comitatului San Diego, Bill Gore, a spus că poliția și FBI investighează ”posibila implicare” a lui Earnest în incendierea, pe 24 martie, a Centrului Islamic din Escondido, un oraș aflat la 24 kilometri de sinagoga atacată sâmbătă. Nimeni nu a fost rănit atunci. 

Gore a declarat că arma lui Earnest s-a stricat după primele rafale. Printre cei răniți sâmbătă se află și rabinul sinagogii.

Tânărul de 19 ani și-a postat manifetul antisemit și rasist pe același site ca atacatorul din Christchurch. Documentul face referire la o transmisiune video online și conține un link către o pagină de Facebook, un indiciu că Earnest voia să transmită atacul live, așa cum s-a întâmplat în Noua Zeelandă.

Cele mai citite

Un bănișor, la ipocritul Plicușor

Primarul general Nicușor Dan se laudă în campanie că le-a blocat PUZ-urile edililor Negoiță, Băluță și Ciucu. Pe lângă problema blocării dezvoltării Bucureștiului, ceea ce...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...
Ultima oră
Pe aceeași temă