Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Asasinarea lui Kim Jong Nam în Malaezia: Procesul va continua

Procesul a două femei acuzate de asasinarea anul trecut în Malaezia a fratelui vitreg în dizgraţie al liderului nord-coreean, Kim Jong Nam, va continua, a anunţat joi un tribunal malaezian, informează France Presse.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.08.2018 - 10:28

După audierea argumentelor parchetului, instanţa din Shah Alam, în apropiere de Kuala Lumpur, a estimat că probele prezentate împotriva indonezienei Siti Aisyah şi vietnamezei Thi Huong sunt suficiente pentru a susţine acuzaţia de crimă cu premeditare, a declarat preşedintele jurisdicţiei, Azmi Ariffin.

La audierea precedentă în iunie, judecătorul a declarat că va lua o decizie pe 16 august, ce ar putea fi fie o achitare sau continuarea procesului pentru a permite celor două femei să se apere împotriva acuzaţiilor împotriva lor.

Fratele vitreg al lui Kim Jong Un a fost asasinat la 13 februarie 2017 pe aeroportul din Kuala Lumpur de cele două femei care i-au aruncat în faţă o substanţă ce s-a dovedit a fi VX, un agent neurotoxic, versiunea foarte ucigătoare a gazului sarin considerat ca o armă de distrugere în masă. Kim Jong Nam a decedat la scurt timp după aceea.

Cele două acuzate au negat de la început orice intenţie de a-l ucide. Ele susţin că au fost recrutate pentru a participa la ceea ce credeau a fi fost o farsă gen "camera ascunsă", dar care s-a dovedit a fi un complot pus la cale de agenţi nord-coreeni.

Patru nord-coreeni acuzaţi în acest caz au fugit din Malaezia în ziua asasinării. De la început, Coreea de Sud a acuzat Nordul că a orchestrat asasinatul, ceea ce Phenianul a respins întotdeauna. Kim Jong Nam era un critic al regimului nord-coreean şi trăia în exil.

Pentru acuzare, este un "asasinat minuţios planificat şi executat" de cele două femei "instruite" pentru a asigura succesul operaţiunii.

Pe de altă parte, apărarea denunţă o anchetă "superficială" şi cere achitarea acuzatelor.

Comentarii

loading...