Ars longa, vita longa. Fiul lui Nikita Hruşciov a murit în SUA, la 84 de ani

Serghei Hruşciov, fiul fostului lider sovietic Nikita Hruşciov şi profesor la Universitatea Brown din statul american Rhode Island, a încetat din viaţă în SUA, la vârsta de 84 de ani, informează EFE, via Agerpres.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 19.06.2020 - 17:00

''Am luat legătura cu familia şi mi-au confirmat decesul'', a declarat pentru agenţia de presă rusă RIA Novosti Harry Powers, prieten al academicianului.

Agenţia TASS o citează pe nepoata lui Serghei, Nina Hruşciova, care a confirmat moartea fiului fostului prim-secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist din URSS.

Serghei s-a născut în 1935 şi timp de mai mulţi ani s-a ocupat cu proiectarea rachetelor balistice şi de croazieră, iar ulterior a ocupat funcţii înalte în cadrul unor importante întreprinderi industriale sovietice. A fost decorat cu medalia Erou al Muncii Socialiste în 1963 şi cu Ordinul Lenin.

În 1991, Serghei Hruşciov a emigrat în SUA, unde a predat până recent în Rhode Island istoria Războiului Rece.

În 2017, Serghei a comentat decizia tatălui său din 1954, de a dărui Crimeea Republicii Socialiste Ucrainene, invocând raţiuni economice şi nicidecum politice. Fiul lui Hruşciov a mai spus cu acel prilej că, după cedarea Crimeii către Ucraina, peninsula de la Marea Neagră ''a început să renască''.

Comentarii