Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: PressTV

Arrow-3, testat cu succes în Alaska

Sistemul Arrow-3 de apărare co-dezvoltat de Boeing a fost conceput pentru a putea intercepta rachete neconvenționale în spațiu, la o altitudine la care distrugerea lor nu este periculoasă.

Share

Gabriela Anghel 0 comentarii

Actualizat: 30.07.2019 - 09:59

Testat prima oară deasupra Mediteranei în 2015, Arrow-3 este amplasat în Israel din 2017 și face față oricărui tip de amenințare, după cum demonstrează atestarea capacităților sale operaționale. Duminică, premierul Netanyahu a declarat că, în timpul testelor secrete din Alaska, sistemul a reușit interceptarea rachetelor balistice în spațiu „la altitudini și viteze fără precedent“ și a subliniat că acest succes este un avertisment pentru Iran. „Israelul are acum capacitatea de a acționa contra rachetelor balistice lansate din Iran sau de altundeva“, a adăugat premierul israelian. Iranul a testat, la rândul său, săptămâna trecută, o nouă rachetă cu rază medie de acțiune care a zburat mii de kilometri, potrivit Washingtonului, în timp ce Teheranul a asigurat că scopul este pur defensiv.                                                                                                           

„Divorț“ inevitabil

 

După mai multe zile de atacuri personale, alianța guvernamentală italiană dintre Liga (extrema-dreaptă) și Mișcarea 5 Stele (M5S, antisistem), la putere din iunie 2018, dă semnale privind o ruptură inevitabilă. Potrivit presei italiene, cei doi lideri politici ai Guvernului, Matteo Salvini și Luigi Di Maio, și-au acordat o „pauză estivală“. Practic, dacă ar avea loc o criză guvernamentală, președintele Sergio Mattarella nu ar avea altă opțiune decât convocarea alegerilor anticipate. Dar acestea trebuie să aibă loc în toamnă. Liga lui Salvini este pe val, în timp ce M5S a pierdut, într-un an, jumătate din electorat. Avansul pe care l-a luat Salvini asupra Guvernului deranjează, acesta evocând discuții bugetare, ca și cum șeful Executivului și ministrul Economiei nu ar exista.

Misiune navală, respinsă 

Iranul a considerat „provocator“ apelul britanic pentru o misiune navală europeană în Golf, în plină perioadă tensionată în această regiune strategică. Fostul ministru de Externe, Jeremy Hubt, a făcut apel la înființarea unei „misiuni de protecție maritimă, condusă de europeni“, în Golf, după sechestrarea unui petrolier suedez sub pavilion britanic. Pentru președintele iranian, Hassan Rohani, o misiune străină ar agrava situația și ar fi principala sursă de tensiune. Ministrul francez al Apărării a precizat că Parisul, Londra și Berlinul au în vedere „coordonarea“ acțiunilor și împărtășirea de informații în Golf pentru a întări securitatea maritimă, dar fără desfășurarea de mijloace militare suplimentare.

 

Comentarii