Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Arme chimice siriene: UE a decis prelungirea sancţiunilor până la 1 iunie 2019

Uniunea Europeană a prelungit luni pentru un an, până la 1 iunie 2019, sancţiunile impuse membrilor regimului sirian implicaţi în dezvoltarea şi utilizarea armelor chimice contra populaţiei civile, informează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.05.2018 - 15:23

''Ţinând cont de represiunea în desfăşurare contra populaţiei civile, UE a decis să menţină măsuri restrictive contra regimului sirian şi partizanilor lui, conform strategiei UE faţă de Siria'', a indicat într-un comunicat Consiliul UE, reunit luni la nivelul miniştrilor de externe.

Pe lista persoanelor supuse sancţiunilor UE contra Siriei se află 259 de nume. Personalităţile înscrise pe această listă nu mai pot intra pe teritoriul UE şi activele lor în Uniunea Europeană sunt îngheţate întrucât ele ''sunt responsabile de reprimarea violentă exercitată contra populaţiei civile în Siria'', menţionează comunicatul Consiliului UE.

De asemenea, 67 de 'entităţi' siriene fac obiectul îngheţării activelor. Aceste sancţiuni includ un embargou petrolier, restricţii asupra anumitor investiţii, îngheţarea activelor deţinute de banca centrală siriană în Uniunea Europeană şi restricţii asupra exporturilor de echipamente şi tehnologii.

Comentarii

loading...