Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Armata Statelor Unite își reduce efectivele din Irak și Afganistan

Statele Unite ale Americii vor reduce numărul de militari din Afganistan şi din Irak la câte 2500 în fiecare din cele două ţări, până pe 15 ianuarie anul viitor, a anunţat marţi secretarul interimar al apărării, Christopher Miller, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Share

Rl online 0 comentarii

17.11.2020 - 22:01

Miller a explicat că această reducere urmăreşte să pună capăt unui "război de o generaţie", o recunoaştere a faptului că SUA au trupe în Afganistan din 2001 şi în Irak din 2003.

Din prima vor fi retraşi circa 2000 de militari, iar din cea de-a doua în jur de 500.

Decizia reflectă dorinţa preşedintelui american de a "pune capăt cu succes şi responsabilitate războaielor din Afganistan şi Irak şi de a ni-i readuce acasă pe bravii noştri soldaţi", a mai spus Miller.

El a menţionat că a discutat în legătură cu acest lucru cu aliaţii SUA, inclusiv din NATO, precum şi cu guvernul afgan.

Comentarii