Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Armata siriană pregăteşte o "operaţiune uriaşă" la Douma

Armata siriană pregăteşte lansarea unei operaţiuni 'uriaşe' asupra oraşului Douma, ultimul deţinut de rebeli în regiunea Ghouta de Est, dacă gruparea insurgentă Jaish al-Islam nu va fi de acord să predea zona, a transmis Reuters, citând un cotidian sirian proguvernamental.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.03.2018 - 12:45

Direcţionaţi de armata siriană sprijinită de Rusia, rebeli din alte părţi ale Ghoutei de Est părăsesc în convoaie zonele controlate de insurgenţi în nord-vest, conform acordurilor de retragere care restabilesc autoritatea preşedintelui Bashar al-Assad.

Gruparea Jaish al-Islam a declarat însă că va rămâne în Douma, unde zeci de mii de civili se adăpostesc într-o enclavă înconjurată de forţe guvernamentale.

'Forţele desfăşurate în Ghouta pregătesc o operaţiune militară uriaşă în Douma dacă teroriştii Jaish al-Islam nu sunt de acord să predea oraşul şi să plece', a scris cotidianul al-Watan.

Un oficial sirian a declarat, sub protecţia anonimatului, că situaţia se află într-o fază critică. 'Aceste două zile vor fi decisive', a afirmat el pentru Reuters, fără a furniza alte detalii.

Gruparea Jaish al-Islam a declarat marţi că Rusia nu a răspuns până acum propunerilor privind Douma, şi a acuzat Damascul şi Moscova că încearcă să impună schimbări demografice în zonă prin alungarea oamenilor săi.

Comentarii

loading...