30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalArmata siriană pregăteşte o "operaţiune uriaşă" la Douma

Armata siriană pregăteşte o “operaţiune uriaşă” la Douma

Direcţionaţi de armata siriană sprijinită de Rusia, rebeli din alte părţi ale Ghoutei de Est părăsesc în convoaie zonele controlate de insurgenţi în nord-vest, conform acordurilor de retragere care restabilesc autoritatea preşedintelui Bashar al-Assad.

Gruparea Jaish al-Islam a declarat însă că va rămâne în Douma, unde zeci de mii de civili se adăpostesc într-o enclavă înconjurată de forţe guvernamentale.

‘Forţele desfăşurate în Ghouta pregătesc o operaţiune militară uriaşă în Douma dacă teroriştii Jaish al-Islam nu sunt de acord să predea oraşul şi să plece’, a scris cotidianul al-Watan.

Un oficial sirian a declarat, sub protecţia anonimatului, că situaţia se află într-o fază critică. ‘Aceste două zile vor fi decisive’, a afirmat el pentru Reuters, fără a furniza alte detalii.

Gruparea Jaish al-Islam a declarat marţi că Rusia nu a răspuns până acum propunerilor privind Douma, şi a acuzat Damascul şi Moscova că încearcă să impună schimbări demografice în zonă prin alungarea oamenilor săi.

Cele mai citite

În timp ce PNL și PSD ar căuta un înlocuitor pentru Cîrstoiu, Sebastian Burduja își prezintă “Planul pentru București”

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte al filialei PNL București, își prezintă noua lui carte, care se intitulează "Planul pentru București". Sebastian Burduja vorbește...

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...

Ovidiu Hațegan își pune cenușă în cap după gafa comisă în meciul Dinamo – Poli Iași: „Am greșit, n-am realizat gravitatea impactului”

Arbitrul Ovidiu Hațegan a explicat decizia luată în minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă