Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Pixabay.com

Armata israeliană anunță doborârea unei avion sirian, intrat în spațiul său aerian

Forțele militare ale statului Israel au anunțat doborârea unei aeornave de luptă Suhoi, aparținând armatei siriene, după ce a intrat circa doi kilometri în interiorul spațiului aerian israelian.

Mihai Cernea 0 comentarii

Actualizat: 24.07.2018 - 15:10

Contul oficial de Twitter al IDF a anunțat că a lansat două rachete Patriot, țintind o aeronavă a forțelor aeriene ale Siriei. Avionul de producție rusească, un Suhoi, intrase în spațiul aerian al statului Israel, parcurgând aproximativ o milă (1,5-2 km).

Avionul a fost lovit de cele două rachete și s-a prăbușit, dar nu e clar încă pe ce parte a graniței dintre cele două state a căzut. Potrivit BBC News, pilotul aeronavei nu ar fi apucat să se catapulteze și a murit, dar această informație încă nu a primit o confirmare oficială.

Forțele de apărare israeliene au adăugat, tot pe Twitter, că „de azi dimineață, se observă o creștere în intensitate a luptelor din Siria și în activitatea forțelor aeriene siriene”. Militarii israelieni au anunțat că rămân în stare de alertă și vor opera împotriva „violărilor Acordului de Separație a Forțelor din 1974”.

Comentarii