9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalArmata iraniana anunţă că 15 persoane au murit după prăbuşirea avionului de...

Armata iraniana anunţă că 15 persoane au murit după prăbuşirea avionului de transport marfă

Un inginer de zbor a supravieţuit şi a fost transportat la spital, a informat armata într-un comunicat publicat de agenţia Fars News. Cutia neagră a aeronavei a fost recuperată la faţa locului.

Avionul Boeing 707 s-a prăbuşit în apropierea aeroportului Fath, care aparţine Gărzilor Revoluţionare ale Iranului şi este localizat în apropierea oraşului Karaj, din provincia centrală Alborz.

„Un Boeing 707 de transport marfă, având la bord carne din Bishkek, Kârgâzstan a aterizat de urgenţă astăzi la aeroportul Fath … inginerul de zbor a fost transportat la spital”, a informat armata într-un comunicat.

„Aeronava a părăsit pista în timpul aterizării şi a luat foc după ce a lovit un zid de la capatul pistei”, se adaugă în comunicat.

Un purtător de cuvânt al armatei, Shahin Taghikhani, a declarat pentru televiziunea de stat că avionul aparţine Iranului şi că toţi cei aflaţi la bord erau cetăţeni iranieni.

Televiziunea de stat a informat că echipaje de salvare au fost trimise în zona dintre aeroportul Fath şi Aeroportul Internaţional Payam, unde ar fi trebui să aterizeze avionul.

Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă