15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalArmata Germaniei va primi în dotare arme cu laser

Armata Germaniei va primi în dotare arme cu laser

Două companii din Europa au câștigat un contract pentru dezvoltarea unui sistem laser de mare putere, care va intra în dotarea armatei Germaniei.

Un comunicat de presă precizează că Biroul Federal pentru dotarea Forțelor Armate germane (BAAINBw) a acordat consorțiului format din firmele MBDA Germania și Rheinmetall Waffe Munition un contract pentru fabricarea, integrarea și testarea unui sistem de arme laser pentru zona maritimă.

Sistemul va fi produs, testat și integrat până la sfârșitul anului 2021. Ulterior, în anul 2022, vor avea loc teste la bordul unei fregate germane.

“Acest contract este un pas important pe calea către dezvoltarea unui sistem laser de mare putere operațional. Cele două companii își vor folosi expertiza pentru un proiect de succes în beneficiul Marinei germane. Odată instalat, demonstratorul va putea fi folosit și pentru a testa o serie de aspecte, cum ar fi funcționarea senzorilor sau a sistemului de conducere a luptei”, a declarat Doris Laarmann, care conduce Departamentul de dezvoltare a tehnologiilor laser în cadrul MBDA Germania.

MBDA este un grup european deținut împreună de Airbus (37,5%), BAE Systems (37,5%) și Leonardo (25%).

”Contractul marchează extinderea utilizării prototipului de armă laser testat cu succes în ultimii ani, iar experiența acumulată alimentează acum unul dintre cele mai ambițioase proiecte europene în domeniul dezvoltării de arme laser”, a precizat, la rândul său, Alexander Graf, șeful programului de arme laser în cadrul  Rheinmetall Waffe Munition.

Armele laser ar putea lovi ţinte care se deplasează cu viteze foarte mari, acționând cu mare precizie și producând foarte puține daune colaterale. Un sistem care integrează aceste capacități va fi testat în curând în condiții reale de luptă, la bordul unei fregate germane.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă