Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Armata germană reduce misiunile externe

Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, doreşte să orienteze forţele armate spre protecția internă şi a NATO, mai puţin către alte tipuri de misiuni internaţionale.

Share

Rl online 0 comentarii

04.05.2018 - 20:16

Focalizarea asupra misiunilor în străinătate, ce a dominat abordarea Germaniei de-a lungul multor ani, ar trebui să se termine şi Germania să se dedice punerii apărării naţionale şi apărării aliaţilor săi din NATO "pe acelaşi plan", potrivit proiectului unui document de planificare politică, intitulat "Concepţia Bundeswehr-ului' (armata germană n.r.) şi consultat de agenţia germană de presă.

Documentul a fost elaborat ca reacţie la noi scenarii ce includ atacurile cibernetice, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării vineri la Berlin. Documentul ar urna să fie difuzat oficial de ministrul von der Leyen în iunie.

Armata germană trebuie să fie pregătită să-şi aducă "contribuţia la exigenţele de securitate naţională", potrivit textului. După căderea Cortinei de Fier, Germania şi-a concentrat eforturile militare în misiuni externe, precum cele din Kosovo sau Afganistan.

De la începutul conflictului din Ucraina şi anexarea Crimeii de către Rusia în 2014, tensiunile dintre NATO şi Rusia au crescut.

O analiză a capacităţii Bundeswehr-ului urmează să fie efectuată în acest an pentru a stabili resursele necesare. Această reorientare strategică va necesita multe miliarde de euro.

Germania a alocat 38,5 miliarde de euro (46 miliarde de dolari) pentru cheltuielile de apărare în anul curent şi 41,4 miliarde pentru 2019.

Comentarii

loading...