Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Tweet247.net

Arestări după asasinarea jurnalistului din Slovacia. Criminalii au legături în România

Poliţia slovacă a anunţat joi că a arestat mai mulţi oameni de afaceri italieni citaţi în ancheta jurnalistică vizând corupţia la nivel înalt a jurnalistului asasinat Jan Kuciak, care-i suspecta de legături cu mafia, relatează AFP.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.03.2018 - 10:00

Această operaţiuni a avut loc ”evident în legătură cu acest caz (al asasinării lui Jan Kuciak) şi cu persoane numite în mai multe rânduri de presă, inclusiv în ultimul articol al lui Jan Kuciak. Da, putem numi asta pista italiană”, a declarat şeful poliţiei, Tibor Gaspar.

Potrivit acestuia, câteva persoane reținute vor fi interogate, iar o serie de obiecte au fost confiscate. Operaţiunile poliţiei au avut loc la Michalowice, în estul Slovaciei.

Jurnalistul, în vârstă de 27 de ani, lucra la site-ul aktuality.sk, care aparţine grupurilor german Axel Springer şi elveţian Ringier și difuzează anchete jurnalistice.

Presa sugerează că printre cei reținuți este și omul de afaceri italian Antonino Vadala precum şi mai mulţi membri ai familiei sale, pe care Jan Kuciak îi suspecta de legături cu mafia calabreză 'Ndrangheta.

Potrivit lui Nicola Gratteri, procurorul italian din Catanzaro, în Calabria, ”este posibil ca în spatele omuciderii să se afle familii calabreze. Este evident că 'Ndrangheta este capabilă să facă aceste lucruri”.

”'Ndrangheta este înrădăcinată, nu infiltrată, nu doar în toată Italia, ci şi în ţări europene ca Germania, Elveţia şi în Europa de Est, în afară de Slovacia în Bulgaria şi în România. 'Ndrangheta este pe cale să se extindă către Est. Ea se duce acolo unde este putere, bani de administrat, oportunităţi de profitat”, a subliniat joi Gratteri, într-un interviu pentru un post italian de radio.

Vestea asasinării jurnalistului a provocat un şoc în Slovacia - ţară membră a zonei euro, ridicând din nou problema corupţiei, care a provocat deja, în iunie, manifestaţii ale tinerilor care au cerut destituirea unor miniştri din guvernul de stânga al premierului Robert Fico.

Noi marşuri de protest faţă de corupţie sunt anunţate în zilele următoare.

Comentarii

loading...