15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalArabia Saudită sprijină Ierusalimul de Est printr-o donație de 150 de milioane...

Arabia Saudită sprijină Ierusalimul de Est printr-o donație de 150 de milioane de dolari

“Arabia Saudită anunţă o donaţie de 150 milioane de dolari pentru susţinerea administrării bunurilor islamice din Ierusalim”, a declarat suveranul saudit, calificând reuniunea conducătorilor arabi drept “summit al Ierusalimului”.

“Numesc acest summit de la Dhahran summit al Ierusalimului pentru ca toată lumea să ştie că Palestina şi poporul său rămân în centrul preocupărilor ţărilor arabe”, a spus el.

Regele Salman a anunţat de altfel o donaţie de 50 de milioane de dolari în beneficiul Agenţiei Naţiunilor Unite de Ajutorare şi Lucrări pentru Refugiaţii Palestinieni (UNRWA). Această organizaţie, care ajută peste 3 milioane de persoane, se confruntă cu serioase dificultăţi financiare.

Ea a declarat la jumătatea lunii martie că nu dispune de fonduri necesare decât până în vară, după decizia Washingtonului de a nu o mai finanţa.

Pierre Krähenbühl, comisar general al UNRWA, a explicat recent că agenţia caută 441 milioane de dolari (361 milioane de euro) pentru a-şi continua activităţile, în condiţiile în care doar 100 milioane de dolari au fost promişi de ţările donatoare, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Analiza măsurilor Guvernului PSD: Dovada că acestea au dus la creșterea cifrei de afaceri din industrie

În ultimele luni, cifra de afaceri din industrie a României a cunoscut o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate fi neglijat. Datele furnizate...

STB va avea sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii cu trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”

STB îi anunță pe călători că, sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii au trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”. Societatea...

Evită cele mai comune greșeli în deparazitarea internă a câinilor!

Sfaturile utile pentru o deparazitare cât mai eficientă a animalelor de companie Deparazitarea internă este o parte esențială a îngrijirii câinilor - aceasta contribuie la...
Ultima oră
Pe aceeași temă