Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Arabia Saudită: Contribuţie de 100 milioane de dolari pentru Siria

Arabia Saudită a anunţat vineri că a contribuit cu o 100 milioane de dolari la "proiecte de stabilizare" ale Coaliţiei internaţionale în regiuni din nord-estul Siriei, ocupate altădată de gruparea jihadistă Statul Islamic, informează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.08.2018 - 11:01

Aceasta este contribuţia cea mai importantă până în prezent pentru aceste zone controlate de acum de forţe susţinute de SUA şi de coaliţie, subliniază un comunicat oficial saudit, precizând că ea este urmare a unui angajament asumat de Riad în cursul unei reuniuni internaţionale în 12 iulie la Bruxelles.

"Această contribuţie substanţială va juca un rol crucial în eforturile coaliţiei internaţionale pentru revitalizarea comunităţilor, în special la Raqqa, care au fost devastate de teroriştii Statului Islamic", explică textul, evocând proiecte legate de sănătate, agricultură, electricitate, apă, educaţie şi transporturi.

Această contribuţie suplimentară saudită confirmă angajamentul permanent al regatului saudit în cadrul coaliţiei antijihadiste şi importanţa parteneriatului cu Washingtonul, conchide comunicatul.

Statul Islamic a pierdut controlul asupra celei mai mari părţi din "califatul" său autoproclamat, în special după ce a fost alungat în 2017 din Mosul şi din Raqqa, cele două fortăreţe ale grupării jihadiste sunnite în Irak şi în Siria.

Totuşi, într-un raport prezentat luni, observatori ai ONU au afirmat că între 20.000 şi 30.000 de combatanţi ai Statului Islamic, între care se află şi cetăţeni străini, sunt încă prezenţi în Irak şi în Siria.

Comentarii

loading...