Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Arabia Saudită, cel mai mare importator de armament

Arabia Saudită îşi menţine poziţia de cel mai mare importator de armament din lume, iar China a urcat pe locul trei în rândul importatorilor, se arată într-o analiză pe anul 2018 a Institutului Internaţional de Cercetare pentru Pace de la Stockholm (SIPRI), citată de ABC News.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.09.2019 - 16:32

Potrivit cercetătorilor, pe primele locuri în rândul exportatorilor au rămas Statele Unite, Rusia, Franţa, Germania, iar Spania a urcat de pe locul nouă, în 2017, pe locul cinci, în 2018.

Pe de altă parte, între 2017 şi 2018, Israelul a căzut de pe locul cinci pe locul nouă în rândul exportatorilor de armament, iar Marea Britanie a ajuns de pe locul şase pe locul opt, relevă analiza SIPRI, o organizaţie care se ocupă cu cercetările privitoare la conflicte, controlul armelor şi dezarmare. O ascensiune semnificativă a fost înregistrată de Coreea de Sud, care de pe locul 11 în 2017 a ajuns pe locul al şaselea în privinţa exporturilor de arme.

China a rămas pe locul al şaptelea în rândul exportatorilor, însă a urcat de pe locul şase în 2017 pe locul trei în 2018 în topul importatorilor de armament.

Australia a devenit al doilea cel mai mare importator de armament din lume, depăşind India, care a coborât de pe locul doi pe locul patru.

Comentarii

loading...