Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Proverbul arab: „Cel care intervine în ceea ce nu-l privește capătă ceea ce nu-l mulțumește!“

Arabia Saudită a amenințat Canada cu un atac „9/11“

Un cont pe Twitter legat de Guvernul saudit a publicat o fotografie cu un avion ce se îndrepta spre blocul turn CN din Toronto, într-o aparentă amenințare gen „9/11“ asupra Guvernului de la Ottawa.

Share

Adina Mutar 0 comentarii

Actualizat: 08.08.2018 - 11:07

 
Un cont pe Twitter legat de Guvernul saudit a publicat o fotografie cu un avion ce se îndrepta spre blocul turn CN din Toronto, într-o aparentă amenințare gen „9/11“ asupra Guvernului de la Ottawa.

Mai mult decât atât, fotografia era însoțită de proverbul arab: „Cel care intervine în ceea ce nu-l privește capătă ceea ce nu-l mulțumește!“.

„Avertismentul“ este cu atât mai nepotrivit cu cât 15 dintre cei care au comis atentatele de la 11 septembrie 2001, din America, erau cetățeni saudiți, iar acest lucru nu a fost mediatizat de la nivel oficial.

La câteva ore, poza a fost îndepărtată de pe contul de Twitter @infographic_ksa. Ulterior, pe cont au apărut scuze legate de ­postare, cu precizarea că „avionul simboliza ­întoarcerea ­ambasadorului canadian la el în țară, dar a fost ștearsă pentru că nu se înțelegea clar“.

Arabia Saudită l-a expulzat pe ambasadorul canadian la Riad pe fondul intervenției pentru eliberarea unor activiști pentru drepturile femeilor arestați, Raif și Samar Badawi, frate și soră, și Nassima al-Sadah.

Ambasadorul canadian a fost declarat persona non grata și i s-au dat 24 de ore să părăsească ţara. De asemenea, Arabia Saudită a suspendat toate relațiile comerciale cu Ottawa.

„Canada va susţine mereu protejarea drepturilor omului, inclusiv ­drepturile femeii şi libertatea de exprimare“, a precizat purtătoarea de cuvânt a Ministerului canadian de Externe, ­Marie-Pier Baril.  

Comentarii

loading...