Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Anunț oficial: În statul american Georgia nu s-a fraudat cu mașinile de numărat voturi

Un audit al mașinilor de voturi folosite la alegerile prezidențiale din statul american Georgia a arătat că nu a existat nicio dovadă de fraudă ori de înșelăciune în timpul scrutinului electoral pentru alegerea președintelui SUA.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 18.11.2020 - 09:33

„Ne bucurăm, dar nu ne mirăm, că auditul maşinilor de vot ale statului a fost un succes. Securitatea alegerilor a fost o prioritate absolută din prima zi a administraţiei mele. Am colaborat cu Departamentul pentru Securitate Internă, Centrul Cibernetic din Georgia, experţii în securitate din Georgia Tech şi o gamă largă de alţi experţi în securitate electorală din stat şi din ţară, astfel încât alegătorii din Georgia să poată avea încredere că votul lor este sigur.”, a anunțat secretarul de stat Brad Raffensperger, citat de CNBS.

Acesta a ordonat ca un laborator acreditat și certificat pentru testarea aparatelor de numărat voturi să verifice un eșantion aleatoriu folosit în secțiile de vot din statul Georgia iar concluzia a fost că acestea nu au fost manipulate.

Oficialul a mai precizat că au fost folosite tehnici criminalistice pentru a inspecta mașinile de vot Domino Voting Systems și au fost verificate inclusiv software-ul de pe scannere și dispozitivele de marcare după ce au apărut acuzații că elementele de siguranță nu apar imprimate pe toate buletinele de vot.

În Georgia este în plină desfășurare numărarea manuală a voturilor după ce la alegerile prezidențiale diferența dintre candidații Joe Biden și Donald Trump a fost foarte mică.

Comentarii