Sursa foto: Wikipedia

Antony Blinken, confirmat în funcția de secretar de stat al SUA

Senatul american l-a confirmat marţi cu o largă majoritate pe Antony Blinken pentru postul de şef al diplomaţiei americane, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Share

Rl online 0 comentarii

26.01.2021 - 21:20

Noul secretar de stat al administraţiei preşedintelui democrat Joe Biden a primit 78 de voturi pentru şi 22 împotrivă, obţinând o majoritate mai confortabilă decât predecesorii săi republicani din administraţia lui Donald Trump, Rex Tillerson şi Mike Pompeo. Numeroşi senatori republicani au votat în favoarea lui Blinken.

Liderul senatorilor republicani din Comisia pentru Afaceri Externe, Jim Risch, a subliniat înaintea votului dezacordul său faţă de revenirea SUA în acordul nuclear cu Iranul, dorită de Blinken şi de Biden.

Antony Blinken a promis la audierile din Senat că va ''revigora'' alianţele prost gestionate de Trump şi va readuce SUA ''în prima linie'' după unilateralismul şi dezangajarea diplomaţiei trumpiste.

Totuşi, Blinken a recunoscut că Trump ''a avut dreptate să adopte o poziţie mai fermă faţă de China'', afirmaţie apreciată de numeroşi aleşi republicani.

Comentarii