Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Angela Merkel este cel mai longeviv cancelar al Germaniei, după Helmut Kohl

Angela Merkel a devenit cel de-al doilea cancelar german în funcţie, după Helmut Kohl, din punctul de vedere al lungimii mandatului.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

22.12.2019 - 14:51

Duminică, Angela Merkel a devenit cel de-al doilea cancelar al Germaniei din punctul de vedere al lungimii mandatului: 5.143 de zile, relatează agenția DPA. Merkel l-a egalat astfel pe Konrad Adenauer și îl va depăși cu siguranță, întrucât Merkel este încă în funcție.

Cel mai longeviv cancelar al Germaniei continuă să fie Helmut Kohl.

Angela Merkel nu va mai obține un nou mandat de cancelar întrucât a anunţat că nu va mai candida în alegerile viitoare, programate la data de 24 octombrie 2020.

Comentarii