4.6 C
București
vineri, 29 noiembrie 2024
AcasăInternaționalAngela Gheorghiu, la CNN: Da, sunt dificilă!

Angela Gheorghiu, la CNN: Da, sunt dificilă!

Angela Gheorghiu vorbeşte, într-un interviu acordat CNN, despre cariera sa, despre recentul album lansat -„Homage to Maria Callas”-, soprana română abordând cu umor şi subiecte precum temperamentul său de divă, recunoscând: „Da, sunt dificilă!”, relatează Mediafax.

Într-un dialog purtat cu jurnalistul CNN Max Foster, Angela Gheorghiu vorbeşte despre temperamentul său, care i-a atras porecla Draculette.

„Da, sunt dificilă!”, a spus Angela Gheorghiu, recunoscând că nu este un artist cu care se lucrează foarte uşor. Ea a precizat însă că temperamentul său nu este urmarea unor capricii, ci vine din profesionalismul şi seriozitatea cu care tratează toate proiectele în care este implicată.

„Ştiu ce vreau şi ştiu ce este bine pentru mine. Vreau ca fiecare detaliu din jurul meu să fie perfect”, a spus Angela Gheorghiu. „Sunt foarte atentă la fiecare detaliu care mă înconjoară. Vreau ca totul să fie bine. Da, în acest sens, sunt dificilă”, a precizat celebra soprană.

La o remarcă a jurnalistului CNN, potrivit căruia „toţi se aşteaptă la perfecţiune” din partea sopranei române, Angela Gheorghiu a glumit: „Ce este perfecţiunea? Nu ştiu. Nu am nici cea mai vagă idee”. „Vreau să fiu la potenţialul meu maxim. Ştiu cu exactitate ce este bine şi ce le pot cere celor din jurul meu”, a explicat ea.

În această perioadă, Angela Gheorghiu poate fi văzută de publicul larg în spectacolul „Tosca”, de la Covent Garden, a cărui înregistrare este difuzată în săli de cinema din 22 de ţări. La Bucureşti, spectacolul, înregistrat în iulie anul acesta, a fost difuzat în 28 noiembrie, în prezenţa celebrei soprane. Spectacolul îi are în distribuţie pe Angela Gheorghiu, care interpretează rolul principal (Floria Tosca), Jonas Kauffman (Mario Cavaradossi) şi Bryn Terfel (Scarpia), acompaniaţi de corul şi orchestra Operei Regale din Londra. Conducerea muzicală aparţine dirijorului Antonio Pappano, iar regia este semnată de Jonathan Kent şi Duncan Macfarland.

„Este o nouă tehnică, la modă (difuzarea spectacolelor de operă în cinematografe, n.r.). Este un lucru bun, pentru că toată lumea ne poate vedea”, a spus Angela Gheorghiu în interviul acordat CNN. Ea a precizat însă că nu face acest lucru pentru a fi şi mai celebră sau pentru a obţine mai mulţi bani. „Vreau să o fac. Trebuie să fac acest lucru”, a spus soprana.

Referindu-se la recentul său album „Homage to Maria Callas”, Angela Gheorghiu a spus că a încercat ca pentru prima dată în istoria operei să realizeze un „duet real” cu Maria Callas. Ea a precizat că, deşi proiectul poate să pară dificil din punct de vedere tehnic, lucrurile au fost simplificate de echipa de profesionişti cu care a lucrat la acest CD.

„Nu sunt niciodată singură”, a spus soprana română. „Încerc întotdeauna să dau ce este mai bun. Dau absolut totul. Vreau ca toată lumea să vadă cât sunt de reală”, a mai spus Angela Gheorghiu.

La finalul interviului, jurnalistul CNN a spus că este dezamăgit, pentru că toate zvonurile privind caracterul dificil al sopranei române sunt demontate.

„Nu toate sunt demontate. Unele sunt doar în imaginaţia oamenilor. Sunt oameni care vor ca Angela să fie într-un anumit fel. Dar de cele mai multe ori sunt mai simplă şi mai modestă. Dacă îţi pierzi minţile, dacă pierzi simţul realităţii în legătură cu ceea ce faci, nu poţi fi după 20 de ani la acelaşi nivel de profesionalism”, a mai spus Angela Gheorghiu.

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este un „superstar” al operei internaţionale, fiind, totodată, cel mai bine vândut artist român de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu „Boema” de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi a Operei de Stat din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.

Cele mai citite

Seară regală dedicată Curajului Civic. Campioni și Eroi: Curaj, Performanță, Civism

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române a găzduit, joi seară, în Sufrageria de Stat de la Palatul Regal, o seară dedicată curajului civic. În cadrul...

Kaspersky, producătorul rus de software antivirus, își închide biroul din România

Producătorul rus de software antivirus Kaspersky a decis să închidă biroul său local din România, ca parte a unui proces de reorganizare mai amplu...

Creșterea ROBOR, benefică pentru bănci pe fondul crizei politice

Criza politică din România, accentuată după primul tur al alegerilor prezidențiale, se transformă într-o oportunitate pentru bănci, având în vedere creșterea dobânzilor interbancare ROBOR,...
Ultima oră
Pe aceeași temă