Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Angajatele din cafenelele letone, prostest cu caserole împotriva guvernului!

Salariații din cafenelele și restaurantele letone au protestat azi, bătând în caserole, în semn de protest faţă de ceea ce denunţă a fi o insuficientă susţinere, din partea statului, a economiei dur afectate de pandemia covid-19.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 30.05.2020 - 18:20

Participanţii la #KatluRevolucija au fost mobilizaţi începând de luni de către asociaţia restauratorilor LRB, care a hotărât să respecte distanţarea socială şi să bată în caserole, în grupuri mici, în faţa localurilor.

Vicepreşedintele LRB Lauris Aleksejevs a lărgit vineri obiectivul acestei mişcări şi a anunţat că ea a fost lansată şi pentru ”cei care trăiesc în sărcie, pentru cei 100.000 de profesori şi medici pe care Guvernul i-a abandonat în timpul crizei covid-19”.

 
”Are loc de asemenea pentru toţi profesioniştii creativi, IMM-uri şi cei 30.000 de angajaţi ai sectorului catering, care au fost dispreţuiţi de către politicieni şi care nu au primit decât firimituri din ajutoarele promise”, a subliniat el.

Ministrul Mediului şi Dezvoltării Regionale Juris Puce a recunocut că ”restaurantele sunt între cele mai afectate, din cauza absenţei turiştilor străini de luni de zile şi din cauză că clienţii lor locali se abţin să iasă”.

”Guvernul recunoaşte de asemenea că personalul medical şi profesorii au dreptul la creşteri (salariale) care ar urma să fie hotărâte în august, să sperăm”, a declaart el vineri pentru AFP.

Altă manifestaţie care a respectat restricţiile impuse din cauza epidemiei a avut loc la Riga.

Manifestanţii, care protestau faţă de construirea unui nou sediu al serviciilor de securitate, s-au adunat în grupuri de 25 de persoane distanţate social şi au format un lanţ uman de peste cinci kilometri.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...