4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalAnchetatorii catastrofei MH17 dezvăluie noi convorbiri telefonice între suspecţi şi oficiali ruși

Anchetatorii catastrofei MH17 dezvăluie noi convorbiri telefonice între suspecţi şi oficiali ruși

JIT – conducă de Olanda – a lansat, într-un nou comunicat, un ”nou apel la martori” cu privire la circumstanţele catastrofei şi a dezvăluit noi ”apeluri telefonice înregistrate între conducători (separatişti) din DNR (”republica populară doneţk”) şi oficiali ruşi de rang înalt”, mai notează News.ro.

Boeingul aparţinând companiei Malaysia Airlines care a decolat de la Amsterdam către Kuala Lumpur în 2014, la bordul căruia se aflau 196 de cetăţeni olandezi, a fost atins în plin zbor de o rachetă, deasupra zonei conflictului armat între forţe ucrainene şi separatişti propruşi, în estul Ucrainei.

”Analiza recentă a declaraţiilor unor martori şi alte informaţii a dezvăluit că influenţa Rusiei în DNR depăşea susţinerea militară”, a declarat şeful unităţii criminale a poliţiei olandeze Andy Kraag.

”Indicii cu privire la legături strânse între reprezentanţi ai Guvernului rus şi liderii DNR ridică întrebări despre eventuala lor implicare în desfăşurarea (sistemului de rachete antiaeriene de fabricaţie rusă de tip) BUK-Telar care a cauzat distrugerea avionului”, a adăugat el.

JIT a anunţat în iunie inculparea de crime a trei ruşi şii unui ucrainean, al căror proces urmează să înceapă în martie 2020 în Olanda

Inculpaţii probabil că vor fi judecaţi în contumacie, în contextul în care Rusia şi Ucraina nu îşi extrădează cetăţenii inculpaţi în străinătate.

JIT a anunţat în 2018 că a stabilit că avionul care efectua zborul MH17 a fost doborât cu o rachetă de tip BUK de concepţie sovietică, provenind de la Brigaza antiaeriană rusă 53, cu baza la Kursk, în sud-vestul Rusiei.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă