Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Amnesty: "Politica promovată de Trump marchează o eră a regresului drepturilor omului"

Politica preşedintelui Donald Trump "marchează o nouă eră a regresului drepturilor omului", formând un precedent periculos pentru guvernele ce vor urma, a informat, joi, organizaţia neguvernamentală Amnesty International în cel mai recent raport, relatează site-ul agenţiei Dpa.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.02.2018 - 12:40

"Paşii făcuţi înapoi de Trump în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului creează un precedent periculos pentru viitoarele guverne", a precizat organizaţia în raportul anual.

Pe lista liderilor care "subminează aspru drepturile a milioane de oameni" se află şi preşedintele egiptean Abdel-Fattah al-Sissi, preşedintele filipinez Rodrigo Duterte, venezuelan Nicolas Maduro, preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele chinez Xi Jinping.

"Mişcarea guvernului SUA din ianuarie, de a interzice intrarea a mai multor oameni proveniţi din state în care există o majoritate musulmană, a creat cadrul unui an în care liderii au folosit politicile care promovează ura pentru a ajunge la cele mai periculoase concluzii", a declarat secretarul general al Amnesty International, Salil Shetty.

Salil Shetty a acuzat comunitatea internaţională pentru "oferirea unui răspuns slab" în faţa abuzurilor de drepturi din Myanmar, Irak, Sudanul de Sud, Siria şi Yemen.

Cu toate acestea, acţiunile Guvernului SUA au inspirat apariţia unui număr mare de activişti.

Amnesty International laudă paşii făcuţi în direcţia legalizării avortului în Chile, legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex în Taiwan, dar şi câteva victorii obţinute în Africa.

Raportul sublinieză importanţa discursului liber pentru drepturile omului într-o perioadă în care liderii sunt pregătiţi să utilizeze ştirile false în scopul de a manipula opinia publică.

Comentarii

loading...