10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalAmericanii votează cu măștile pe față și păstrând distanța. Un peisaj sumbru

Americanii votează cu măștile pe față și păstrând distanța. Un peisaj sumbru

Purtând măşti, încercând să respecte distanţa de securitate şi înfruntându-şi îngrijorările, mii de alegători s-au prezentat marţi la urne în acest stat din Midwest, care şi-a îndemnat populaţia, în urmă cu doar două săptămâni, să se izoleze, potrivit News.ro.

Acest scrutin a avut loc în urma unei aprige confruntări între democraţi – care voiau să-l amâne la 9 iunie – şi republicani.

Îndemnându-i pe americani să fie prudenţi, Administraţia Trump i-a avertizat duminică cu privire la faptul că urmează o săptămână foarte dificilă din cauza noului coronavirus, care s-a soldat cu peste 12.500 de morţi în Statele Unite – dintre care aproximativ 100 în Wisconsin.

Statele Unite au înregistrat marţi cel mai grav bilanţ zilnic în lume de la începutul pandemiei – aproape 2.000 de morţi.

Însă la Milwaukee – unde s-au putut deschide doar cinci secţii de votare pentru aproape 600.000 de locuitori – alegătorii au fost nevoiţi să aştepte adesea peste o oră, la coadă, pentru a vota.

La Kenosha, mai la sud, şefa unei secţii de votare a purtat un combinezon de protecţie totală, cu ochelari şi o mască la primirea concitadinilor.

Alţi participanţi, mascaţi mai simplu, erau protejaţi de pereţi de plexiglas.

Aproximativ 2.500 de membri ai Gărzii Naţionale din Wisconsin au fost desfăşuraţi în vederea acoperirii absenţei multor funcţionari,unii bolnavi, alţii temându-se de contagiune.

Care este miza acestor scene inedite? Alegerile primare democrate – dar mai ales alegeri locale cruciale în echilibrul puterii în Wisconsin, un stat care urmează să joace un rol-cheie în alegerle prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Cele mai citite

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...

România, pe ultimul loc din UE când vine vorba de vaccinare împotriva HPV

România nu stă deloc bine la capitolul vaccinare împotriva HPV. Potrivit standardelor impuse de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), țara noastră va avea nevoie...

Gabriela Firea: “Sunt absolut convinsă că împreună vom schimba faţa Capitalei”

Gabriela Firea, președintele PSD București și candidatul partidului pentru Primăria Capitalei, și-a exprimat speranța că locuitorii Bucureștiului vor vota pentru un oraș fără gropi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă