Oameni cu măști respiratorii merg să cumpere mâncare pe strada goală, în timpul pandemiei coronavirusului din America Latină (de Sud). Epidemia de covid-19

America de Sud, noul epicentru al coronavirusului

În timp ce Trump încearcă redeschiderea SUA, America de Sud este „un nou epicentru” al pandemiei coronavirusului, a declarat Organizația Mondială a Sănătății.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Actualizat: 23.05.2020 - 17:58

AFP:

  • Brazilia este cea mai afectată în toată America de Sud, numărul deceselor trecând vineri de 21.000 și ajungând la 330.000 de infecții, a treia cea mai mare creștere de cazuri noi într-o pandemie care a infectat 5,2 milioane la nivel global și a ucis peste 338,000 de oameni.
  • China a raportat sâmbătă mai multe cifre pozitive, înregistrând pentru prima dată nicio infecție nouă de când a început să-și raporteze datele în ianuarie.
  • Cu toate acestea, există semne că alte țări asiatice se confruntă cu o creștere - India a înregistrat salturi de peste 5.000 de cazuri în fiecare zi pentru o mare parte a săptămânii trecute, deși dintr-o bază mult mai mică decât cele mai afectate din Europa și din America.
  • Experții au salutat impactul măsurilor de izolare pentru încetinirea răspândirii bolii COVID-19, dar Trump a prioritizat de mult timp nevoile economiei în fața problemelor de sănătate publică - reînnoindu-și atacurile, vineri, asupra oficialităților locale pentru că au refuzat să le permită întreprinderilor să se redeschidă .
  • Îngrijorările sale cu privire la economie au fost anunțate târziu, vineri, când gigantul de închirieri de mașini, Hertz, a solicitat falimentul pentru operațiunile sale din America de Nord - încă un dezastru al virusului și al blocajului care a zguduit economia americană, și a costat deja aproape 40 milioane de locuri de muncă.
  • În Europa, unde ratele de infecții și decese se stabilizează în multe țări, guvernele au început să relaxeze măsurile naționale de izolare impuse și să le înlocuiască cu cele care implică distanțarea socială.
  • 'Avem nevoie de mai multă rugăciune' - "Într-un anumit sens, America de Sud a devenit un nou epicentru al bolii", a spus vineri directorul OMS pentru urgențe, Mike Ryan, care a tras un semnal de alarmă Braziliei.
  • Spre deosebire de Europa și Statele Unite, unde persoanele în vârstă au fost cele mai afectate, un număr semnificativ de decese în Brazilia au fost persoanele mai tinere, care sunt adesea forțate de sărăcie să meargă la muncă, în ciuda amenințării infecțiilor.
  • Pe măsură ce numărul morților creșteau,groparii dintr-un cimitir din afara hubului comercial Sao Paulo se chinuiau să mențină pasul."Am lucrat și zile de câte 12 ore pe zi, îngropându-i unul după altul", a spus un muncitor la Vila Formosa, purtând un costum de protecție alb, mască și scut de față. Transmite AFP.

Comentarii