10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalAmerica de Sud, noul epicentru al coronavirusului

America de Sud, noul epicentru al coronavirusului

AFP:

  • Brazilia este cea mai afectată în toată America de Sud, numărul deceselor trecând vineri de 21.000 și ajungând la 330.000 de infecții, a treia cea mai mare creștere de cazuri noi într-o pandemie care a infectat 5,2 milioane la nivel global și a ucis peste 338,000 de oameni.
  • China a raportat sâmbătă mai multe cifre pozitive, înregistrând pentru prima dată nicio infecție nouă de când a început să-și raporteze datele în ianuarie.
  • Cu toate acestea, există semne că alte țări asiatice se confruntă cu o creștere – India a înregistrat salturi de peste 5.000 de cazuri în fiecare zi pentru o mare parte a săptămânii trecute, deși dintr-o bază mult mai mică decât cele mai afectate din Europa și din America.
  • Experții au salutat impactul măsurilor de izolare pentru încetinirea răspândirii bolii COVID-19, dar Trump a prioritizat de mult timp nevoile economiei în fața problemelor de sănătate publică – reînnoindu-și atacurile, vineri, asupra oficialităților locale pentru că au refuzat să le permită întreprinderilor să se redeschidă .
  • Îngrijorările sale cu privire la economie au fost anunțate târziu, vineri, când gigantul de închirieri de mașini, Hertz, a solicitat falimentul pentru operațiunile sale din America de Nord – încă un dezastru al virusului și al blocajului care a zguduit economia americană, și a costat deja aproape 40 milioane de locuri de muncă.
  • În Europa, unde ratele de infecții și decese se stabilizează în multe țări, guvernele au început să relaxeze măsurile naționale de izolare impuse și să le înlocuiască cu cele care implică distanțarea socială.
  • ‘Avem nevoie de mai multă rugăciune’ – “Într-un anumit sens, America de Sud a devenit un nou epicentru al bolii”, a spus vineri directorul OMS pentru urgențe, Mike Ryan, care a tras un semnal de alarmă Braziliei.
  • Spre deosebire de Europa și Statele Unite, unde persoanele în vârstă au fost cele mai afectate, un număr semnificativ de decese în Brazilia au fost persoanele mai tinere, care sunt adesea forțate de sărăcie să meargă la muncă, în ciuda amenințării infecțiilor.
  • Pe măsură ce numărul morților creșteau,groparii dintr-un cimitir din afara hubului comercial Sao Paulo se chinuiau să mențină pasul.”Am lucrat și zile de câte 12 ore pe zi, îngropându-i unul după altul”, a spus un muncitor la Vila Formosa, purtând un costum de protecție alb, mască și scut de față. Transmite AFP.
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă