Ameninţări grave lansate de Donald Trump, după atacul chimic din oraşul sirian Douma

Într-o postare virulentă pe twitter, preşedintele SUA spune că Rusia şi Iran sunt responsabile pentru sprijinirea "animalului Assad".

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 08.04.2018 - 19:31

Preşedintele american Donald Trump a avertizat că vinovaţii vor avea de plătit "un preţ mare" pentru atacul chimic din oraşul sirian Douma din Ghouta de Est, unde organizaţiile medicale au raportat că zeci de oameni au fost ucişi de gaze toxice, iar alte câteva sute au simptome specifice expunerii la substanţe chimice.

Liderul de la Casa Albă a spus Rusia şi Iran sunt responsabile pentru sprijinirea "animalului Assad", potrivit Reuters. Între timp, statul sirian a negat că forţele guvernamentale ar fi lansat vreun atac chimic, iar Rusia, cel mai puternic aliat al preşedintelui Bashar al-Assad, a catalogat drept false aceste informaţii.

O declaraţie comună a Societăţii Medicale Siriano-Americane (SAMS) şi a serviciului de apărare civilă care funcţionează în zonele rebele arată că 49 de persoane au murit în atacul de sâmbătă seară din oraşul Douma, în timp ce alte surse afirmă că numărul deceselor este mai mare.

"Mulţi morţi, inclusiv femei şi copii, într-un nebunesc atac chimic în Siria. Zona este inaccesibilă, fiind blocată şi înconjurată de armata siriană. Preşedintele Putin, Rusia şi Iran sunt responsabili pentru sprijinirea lui Assad. Un preţ mare de plătit", a scris Trump pe Twitter. El l-a numit pe preşedintele sirian "animalul Assad".

Ministerul rus de Externe a avertizat asupra oricărei acţiuni militare care se bazează pe "scuze inventate şi fabricate", spunând că acest lucru ar putea avea consecinţe grave.

Statele Unite au lansat anul trecut atacuri cu rachete de croazieră la o bază aeriană din Siria, ca răspuns la un atac cu gaz sarin din nord-vestul Siriei, aminteşte News.ro. Consilierul pentru securitate internă şi contraterorism al Casei Albe, Thomas Bossert, a declarat că Statele Unite nu vor exclude un nou atac cu rachete.

 

 

Comentarii