Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ambasadorul UE în RD Congo va fi expulzat

Autorităţile din Republica Democrată Congo au anunţat joi că ambasadorul Uniunii Europene în această ţară va fi expulzat ca represalii după ce blocul comunitar a prelungit recent sancţiunile împotriva unor responsabili congolezi, relatează Afp.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.12.2018 - 20:23

''Guvernul Republicii Democrate Congo invită imperios Consiliul European să procedeze imperativ la rechemarea în 48 de ore a şefului misiunii în RD Congo'', a declarat ministrul congolez de externe, Léonard She Okitundu, după o întâlnire cu ambasadorii acreditaţi la Kinshasa, printre care şi cel al UE, belgianul Bart Ouvry.

''Această măsură sancţionează, pe de o parte, comportamentul inacceptabil al celui vizat şi, pe de altă parte, se înscrie în cadrul reciprocităţii'', a motivat în continuare şeful diplomaţiei congoleze.

El a făcut astfel referire la decizia luată de UE pe 10 decembrie, prin care sunt prelungite cu un an, până în decembrie 2019, sancţiunile împotriva a 14 responsabili ai regimului condus de Joseph Kabila, acuzaţi de încălcarea drepturilor omului, printre ei fiind şi cel care actualul preşedinte doreşte să-i fie succesor la conducerea ţării, Emmanuel Ramazani Shadary.

Alegerile generale în RD Congo se vor desfăşura duminică, după ce au fost amânate de trei ori.

Comentarii

loading...