12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalAmbasadorul Iranului promite că țara lui nu va ataca România

Ambasadorul Iranului promite că țara lui nu va ataca România

Ambasadorul Morteza Abutalebi a declarat, într-o conferință de presă organizată la București, că Iranul nu are intenția să atace obiective de pe teritoriul României, deși România are pe teritoriul ei militari americani, în baze cum ar fi cele de la Deveselu sau de la Kogălniceanu.

“Eu nu cred că am spus faptul că părțile care sunt sprijinite logistic, financiar și celelalte aspecte pe care le-ați menționat dumneavoastră, ar apărea ca fiind declarate teroriste, doar pentru acest lucru, în legea aprobată de Parlamentul iranian”, a declarat ambasadorul Morteza Abutalebi.

Pe de altă parte, ambasadorul Iranului a precizat că țara lui nu deține arme nucleare și nici nu intenționează să se doteze cu arme nucleare, întrucât religia islamică interzice regimului de la Teheran să dețină asemenea arme.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Acumularea de gaze este o cauză posibilă a exploziei de la blocul din Craiova

Acumularea gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seară la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei...

O fostă câștigătoare de la „Vocea României”, mărturie dureroasă despre experiența nașterii: „A fost foarte traumatizantă. Cadrele medicale înjurau, vorbeau foarte urât!”

Cristina Bălan, artista care în 2015 a câștigat marele trofeu la „Vocea României", a povestit experiența traumatizantă pe care a trăit-o în urmă cu...

STB va avea sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii cu trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”

STB îi anunță pe călători că, sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii au trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”. Societatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă